Nagy lépésre szánta el magát a montreali pro AV-integrátor Solotech: az élő eseményekhez használható LED fal bérlési igényekre vonatkozó előkalkulációik alapján bejelentette, hogy több mint 5.000 négyzetméternyi rental célú LED kijelzőt rendelt a kínai ROE Visual cégtől,  amely vitathatatlanul ezen kategória legnagyobb gyártója.

A megrendelés körülbelül 90%-a a ROE Carbon LED kijelzőire vonatkozik. A Solotech közleménye szerint a megrendelés eredményeképpen az iparág vezető LED-videó-kölcsönző cégévé válik.

„A CB5 az elmúlt öt évben a globális turné iparági szabványává vált. Azáltal, hogy ilyen nagy mennyiségű ROE CB5 Mark II LED-kijelzővel bővül a már amúgy is jelentős kínálatunk, a Solotech csapata továbbra is a leglátványosabb projekteket fogja megvalósítani a globális színtéren” – mondta Mickey Curbishley, a Solotech élő produkciós részlegének elnöke.

Grace Kuo, a ROE Visual globális értékesítési igazgatója izgatottan nyilatkozott a partnerségről: „Örülünk a Solotech vállalattal való szoros együttműködésnek, amely osztozik az innováció iránti szenvedélyünkben és az ügyfelek elégedettsége iránti elkötelezettségünkben. Ez bizonyítja küldetésünket, hogy a legjobb technológiát és szolgáltatást nyújtsuk ügyfeleinknek.”

A Pollstar élő eseményekkel foglalkozó kereskedelmi kiadvány szerint a Solotech a világ legnépszerűbb zenei turnéinak mintegy 40%-ában részt vesz, így részt vett például Taylor Swift popsztár nemrégiben megrendezett megaturnéjában is.

Annak szemléltetésére, hogyan néz ki az 5000 négyzetméteres LED felület egyben, a cég a londoni Big Ben mellé állította össze képzeletben a teljes felületet.