A Las Vegasban ezen a hétvégén debütáló Forma 1 nagydíj a szórakoztatóipari nagyvároshoz illően rengeteg show-val teszi emlékezetessé az eseményt. A pálya mentén közel 3000 m² felületű Samsung Outdoor LED felületet építettek ki, 25 000 darab LED modulból. A legnagyobb installáció a 147 méteres F1-es logó a boxutca tetején, aminek még az űrből is láthatónak kell lennie az éjszakai verseny alatt.

Hol máshol, mint Las Vegasban ünnepli a Forma-1 cirkusz a szezon leglátványosabb műsorát. Valójában a The Sphere „LED labda” már önmagában elég látványos lenne a pálya mellett, de a szervezők számára a világ legnagyobb LED golyója nem volt elég rekord. Az F1 tulajdonosa, a Liberty Media és a Samsung kifejlesztett néhány hatalmas kültéri LED felületet a boxutcához.

A lelátón három extra nagy méretű kijelzőt helyeztek el, amelyeken az élő adás mellett versenyinformációkat közvetítenek, összesen 3,8 millió pixel felületen. Egy nagy felbontású, 8 mm képpontsűrűségű kijelző a bejárati mozgólépcső digitális háttereként és egy F1 logó formájú LED felület a boxutca tetején. A LED logó olyan nagy és fényes, hogy a Samsung szerint akár az űrből is látni lehet.

A digitális felületek célja, hogy még emlékezetesebb F1-es élményt kínáljanak

Az első Las Vegas-i F1-es futamra drágábbak a jegyek, mint bármely más versenyre az F1-es versenynaptárban. És mivel Las Vegas már önmagában is sok show-t kínál F1-es futamok nélkül, a Liberty Media minderre rá akart tenni méeg egy lapáttal. Forradalmasítani akarták azt, ahogy a lelátón ülő nézők nézik a versenyt.

F1 logó a tetőn

A több mint 2600 m²-es, 10 mm képpontsűrűségű, több mint 22 millió pixeles LED-képernyő több mint 147 méter széles – hosszabb, mint egy futballpálya – és az F1 logót formázza meg. A tetőn lévő hatalmas logós képernyő csak a helikopterről látható, ezért elsősorban tévé közvetítésekben használják.

F1 mozgólépcső trapéz

A 137 m²-es, 3,9 mm képpontsűrűségű LED mozgólépcső képernyőjét úgy tervezték, hogy lenyűgöző élményt kínáljon a verseny előtt és után 9 millió képponton megjelenítve.

Lelátók

A lelátókon három 87 négyzetméteres Samsung 8 mm képpontsűrűségű LED-kijelző található, több mint 1,2 millió pixeles felbontással, hogy fokozzák a nézők élményét a lelátón, és egy pillanatról se maradjanak le az eseményekről. A Las Vegasban használt új Samsung LED-kijelzők 8000 nit feletti maximális fényerőt biztosítanak, ami még közvetlen napfényben is elegendő. Ezen a hétvégén nincs szükség teljes fényerőre, az Európához viszonyított időeltolódás miatt minden versenyszám éjszaka zajlik. Az F1 tetőn elhelyezett logója, a mozgólépcső trapéz és a három tribün kijelzője együttesen több mint 33 millió LED pixelt tartalmaz, és több mint 3000 négyzetméteres a méretük, és együtt elég hosszúak ahhoz, hogy két és félszer megkerüljék a Las Vegas-i F1 pályát.

„Mivel a Forma 1 nézettsége az Egyesült Államokban az egekbe szökik, a Liberty Media és a Las Vegas-i Nagydíj arra összpontosít, hogy a legemlékezetesebb élményeket nyújtsa a jelenlévő rajongóknak, valamint a televízió közvetítés nézőinek világszerte” – mondta James Fishler, a Samsung Electronics America Display üzletág vezető alelnöke, és hozzátette:  „A 2023-as Las Vegas-i Nagydíj fordulópont a versenysportban, mivel a kategóriájában legjobb Samsung-kijelzők kiépítése rendhagyó módon díszíti a Las Vegas-i Nagydíj boxépületét, és forradalmasítja azt, ahogy a rajongók a lelátón nézik ezt a versenyt.”